Senge

Bedste elevationsseng (2024) – Elevationssenge bedst i test guide til optimal og komfortabel søvn

I denne bedste elevationsseng test guide har vi undersøgt, sammenlignet og vurderet 10 fantastiske senge, så du kan finde din favorit elevationsseng bedst i test.

Vi bruger cirka en tredjedel af vores liv på at sove, så det er vigtigt at have en god seng, der giver dig en optimal støtte. En elevationsseng kan være et rigtig godt valg, da du har mulighed for at tilpasse sengen lidt mere end med mange andre senge. Der findes mange elevationssenge, så der er helt sikkert også én, der passer til din krop.

Hvis du også gerne vil have en bedre søvn, så læs med i denne elevationssenge test guide, hvor vi anbefaler de bedste elevationssenge på markedet.

Hvilke elevationssenge er bedst i test

  1. Bedre Nætter Venus – Testvinder og bedst i test
  2. Nordic Dream Aura Nordlys – Bedst til dig, der ønsker luksus
  3. MasterBed Standard Dozy – Elevation – Bedst til dig, der ønsker flere farvemuligheder
  4. Sengefabrikken Monark Komfort
  5. Dixxius Ivy – Elevation
  6. Snedkerens Komfort
  7. SMÅLAND HARMONY ELEVATIONSSENG
  8. Nordic Dream Ragna Fjäll
  9. TEMPUR® Springbox Adj. Elevationsseng
  10. Dunlopillo Passion Kontinentalseng

Hvad har vi lagt vægt på i vores guide?

  1. Pris: Vi har naturligvis lagt vægt på sengens pris. Her har vi overvejet, om sengens pris og kvalitet matcher. Derudover har vi sammenlignet sengene med hinanden. I denne elevationsseng test guide har vi forsøgt at vælge elevationssenge i flere forskellige prisklasser, så du både kan finde en billig elevationsseng og en eksklusiv elevationsseng.
  2. Design: Sengens design er selvfølgelig også en vigtig faktor. Dette gælder selve æstetikken – altså om sengen er stilfuld og elegant – men også om sengen er ergonomisk korrekt, om den har forskellige fastheder osv.
  3. Komfort: Du kan hurtigt bruge mange penge på en god elevationsseng, og derfor er det alfa og omega, at komforten er i top. Har du mulighed for at justere sengen, så den passer til dig? Er den fremstillet af naturlige og allergivenlige materialer for øget komfort? Det er nemlig essentielt, at du får den rette støtte og komfort fra din elevationsseng.

#1 Bedre Nætter Venus – Testvinder og bedst i test

bedre-nætter-venus-4010-elevation

Fremhævede egenskaber

  1. Fås i 3 forskellige fastheder
  2. Vælg mellem 3 topmadrasser (to madrasser er opgradering)
  3. Unik 7 bedre™-springmadras

Egenskaber

Med denne elevationsseng fra Bedre Nætter får du en virkelig fantastisk seng. Ved at justere fjedrenes tykkelse har de udviklet tre forskellige fastheder, der understøtter alle vægtklasser.

Sengen kommer med Essential Linen topmadras, men du har mulighed for at opgradere til Polar eller Mayan. Essentiel er Bedre Nætters basis topmadras. Denne topmadras har en kerne i 100% naturlatex og har et blødt betræk i naturligt hør med antiskrid på undersiden. Madrassen har god åndbarhed, og hør har naturligt en kølende effekt.

Du får naturligvis også en lækker springmadras. Med til sengen følger nemlig den unikke 7 bedre™-springmadras fra Bedre Nætter. Denne madras er bygget op med tre forskellige slags pocketfjedre, der er fordelt på madrassens syv zoner. Disse zoner aflaster dit hoved, skuldre, lænd og hofte, der hvor du er tungest og dermed har behov for mest støtte. Hoftezonen er udviklet med 90% fjederkraft, hvilket sikrer, at din rygsøjle holdes i en ergonomisk korrekt, lige linje.

Boksmadrassen er fremstillet af skandinavisk træ og har fleksible trælameller. Derudover kommer den med RF4-motoren fra Okin, der er solid, lydsvag og holdbar.

Vores vurdering

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi rigtig godt kan lide denne elevationsseng fra Bedre Nætter. Den hører ikke til blandt de helt billige elevationssenge, men dog er den heller ikke en den helt dyre ende. Vi synes dog, at du får utrolig meget kvalitet for pengene.

Fordele

  1. Fremstillet i Skandinavien
  2. vælg mellem 3 fastheder afhængigt af din vægt
  3. Unik 7 bedre™-springmadras
  4. Mulighed for at opgradere topmadrassen

Ulemper

  1. Sengen er ikke helt billig (dog er den heller ikke i den helt dyre ende)

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en god elevationsseng, der er fremstillet i Skandinavien, og som kan tilpasses til din krop og dine behov, er denne seng et virkelig godt valg. Du får her en utrolig god seng, der passer til de fleste.

#2 Nordic Dream Aura Nordlys – Bedst til dig, der ønsker luksus

Nordic Dream Aura Nordlys

Fremhævede egenskaber

  1. Flot sand farve
  2. Indeholder 3 komfortlag
  3. 7 komfortzoner

Egenskaber

Med Aura boxelevationsseng kan du få en fantastisk søvn. Sengen er designet til dig, der ønsker det bedste af det bedste. Her er intet overladt til tilfældighederne. Sengen er udviklet i samarbejde med fageksperter og fysioterapeuter og er designet til at give dig den bedste støtte.

Topmadrassen har en kerne naturlatex og har den perfekte balance mellem fasthed og blødhed. Dette sikrer, at din krop holdes afslappes og aflastes hele natten. Madrassen er åndbar og ventilerende og er OEKO-TEX®-certificeret. Topmadrassen er håndsyet i Sverige.

Auras springmadras har et dobbelt lag intelligente Ergonomic+ pocketfjedre med 7 komfortzoner. Dette giver komfort, og det sørger også for, at nakke, skuldre, ryg, hofter og lænd alle aflastes korrekt. Du har selv mulighed for at vælge madrassens fasthed. Madrassen er desuden udviklet med Airflow teknologi, hvilket sikrer øget ventilation.

Elevationssengen er naturligvis udstyret med stærke elevationsmotorer, som du har mulighed for at styre med en trådløs fjernbetjening. Motorerne er produceret af danske Linak, der fremstillet elektriske lydsvage elevationsmotorer. Bunden er fremstillet af FSC-certificeret fyrretræ.

Vores vurdering

Her får du en virkelig vidunderlig seng. Personligt er vi især pjattede med det flotte design, der er utrolig naturligt. Derudover er kvaliteten også helt i top, og du kan være sikker på at få en god nats søvn.

Fordele

  1. Skandinavisk og naturligt design
  2. 3 komfortlag
  3. 7 komfortzoner
  4. Dobbelt Ergonomic+ fjedrelag
  5. 100 dages tryghedsgaranti

Ulemper

  1. Sengen ligger i den mere dyre ende

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en virkelig dejlig seng, der samtidig har et stort fokus på design og æstetik, er denne elevationsseng et godt valg.

#3 MasterBed Standard Dozy – Elevation – Bedst til dig, der ønsker flere farvemuligheder

MasterBed Standard Dozy - Elevation

Fremhævede egenskaber

  1. 5 komfortzoner
  2. Fås i 2 tekstiler og 7 farver
  3. Mulighed for at opgradere topmadrassen

Egenskaber

Her får du en danskproduceret kvalitetsseng med fem komfortzoner i madrassen samt pocketfjedre. Dette sikrer, at du får en ergonomisk korrekt søvn. Du har mulighed for at vælge mellem to forskellige tekstiler samt syv farver. Derudover medfølger solide stålben i 19cm.

Elevationssengen kommer med Relax Latex topmadras, men du har mulighed for at opgradere til enten Superb topmadrass eller AEROMAX Support l. Bemærk, at gavlen ikke medfølger og skal tilkøbes.

Vores vurdering

Dette er en ganske fin elevationsseng. Vi kan godt lide, at du har mulighed for at vælge mellem to forskellige tekstiler og syv farver.

Fordele

  1. Kraftig og støjsvag elevation i fod- og benende
  2. 5 komfortzoner i madrassen til optimal støtte
  3. 7 farver
  4. 2 tekstiler

Ulemper

  1. Gavlen medfølger ikke og skal tilkøbes

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en elevationsseng, hvor du har mulighed for at vælge mellem flere forskellige farver, er denne seng et godt valg.

#4 Sengefabrikken Monark Komfort

Sengefabrikken Monark Komfort

Fremhævede egenskaber

  1. 7 unikke komfortzoner
  2. 15 års garanti
  3. 60 mm hybridskum topmadras

Egenskaber

Her får du en dejlig elevationsseng, der har 15 års garanti og 100 dages prøve. Sengen har et stilrent design, der passer ind i de fleste hjem. Sengens består af en funktionel elevationsbund med motor og lameller, en fleksibel springmadras og en luksuriøs topmadras.

Topmadrassen har en 60 mm høj kerne i komfortskum og et utroligt blødt tencel betræk. Betrækket er desuden OEKO-TEX®-certificeret, hvilket betyder, at det ikke indeholder nogen skadelige stoffer. Derudover er betrækket absorberende, så du bibeholder et tørt sovemiljø.

Springmadrassen har syv komfortzoner og er omkranset af en 25 mm polstring i komfortskum, der har lang holdbarhed samt god elasticitet. Madrassen har 220 pocketfjedre pr. m2. Der er 25 års garanti på pocketfjedre.

Elevationsbunden er bygget op omkring en sold træramme i FSC-certificeret fyrretræ fra Sverige. Bunden har 28 fleksible elevationslameller, hvoraf fem er justerbare lameller. Det giver dig mulighed for at justere sengen, som du ønsker med den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Vores vurdering

Her får du en rigtig fin seng af høj kvalitet, der ligger i mellemprisklassen. Vi er begejstrede for både sengens stilfulde design samt selve komforten. Her er virkelig tænkt over detaljerne.

Fordele

  1. 15 års garanti
  2. Stilfuldt design
  3. Elevationsbund af FSC-certificeret fyrretræ fra Sverige
  4. Topmadras med 60 mm åndbår hybridskum

Ulemper

  1. Selvom sengen ikke ligger i den helt dyre ende, er det stadig en investering for de fleste

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en elevationsseng af høj kvalitet og i et flot design, der samtidig ikke ligger i den helt dyre ende, er denne seng et godt bud.

#5 Dixxius Ivy – Elevation

Dixxius Ivy - Elevation

Fremhævede egenskaber

  1. High-end elevationsseng i storslået design
  2. Vendbare madrasser, for fastere eller dybere fornemmelse
  3. 3 forskellige lag fjedre for støtte til alle

Egenskaber

Med Dixxius Ivy får du en smuk, klassisk elevationsseng af højeste kvalitet. Her får du den ultimative sengekomfort. Hver eneste seng laves i hånden af materialer af højeste kvalitet, der er omhyggeligt udvalgt.

Elevationssengen giver dig mulighed for både at justere hoved og ben, samtidig med at du får en fantastisk støtte. Fjedrene er i tre forskellige typer, der alle tre bidrager til at støtte kroppens former.

Den medfølgende topmadras er AEROMAX Comfort topmadrassen, der er 14 cm høj. Madrassen har en kerne af unikke mini-pocketfjedre og et 2,5 cm komfortlag i skum på begge sider. Dette giver en behagelig, fast madras.

Pocketfjedrene sørger for at give kroppen ekstra trykaflasting samt sikre en god komfort. Skummet er fremstillet af et ventilerende og elastisk koldskum, der sikrer ventilation og temperaturregulering.

Madrassens betræk er i tencel, der giver en silkeblød og luksuriøs følelse. Derudover er materialet naturligt og bæredygtigt, og det har god fugt- og varmeregulering. Endvidere er det naturligt allergivenligt. Topmadrassen er OEKO-TEX certificeret.

Vores vurdering

Denne elevationsseng er i topklassen – dette afspejles dog også i prisen. Sengen er perfekt til alle, der ønsker uovertruffen kvalitet og en luksuriøs soveoplevelse nat efter nat.

Fordele

  1. Luksuriøs og stilfuld elevationsseng
  2. Medfølgende ben og gavl
  3. Vendbare madrasser
  4. 3 forskellige lag fjedre
  5. OEKO-TEX certificeret topmadras

Ulemper

  1. Sengen er i den helt dyre ende

Derfor skal du købe produktet

Hvis du drømmer om en elevationsseng i luksusklassen og uovertruffen kvalitet, er denne seng et perfekt valg.

#6 Snedkerens Komfort

Snedkerens Komfort

Fremhævede egenskaber

  1. 60 mm hybridskum topmadras
  2. 7 unikke komfortzoner
  3. 15 års garanti

Egenskaber

Her får du en skøn elevationsseng, der består af en funktionel elevationsbund med motor og lameller, en fleksibel springmadras og en dejlig topmadras.

Topmadrassen har en 60 mm høj kerne i ventilerende og elastisk skum. Madrassens betræk er fremstillet af tencel, der er et utroligt blødt og behageligt materiale. Madrassen er OEKO-TEX certificeret, og den er med til at bibeholde et tørt sovemiljø.

Springmadrassen har syv komfortzoner og en 25 mm polstring i komfortskum, der er både langtidsholdbar og elastisk. Den har hele 220 pocketfjedre pr. m2. Du får 25 års garanti på pocketfjedre.

Elevationssengen har en solid træramme i FSC-certificeret fyrretræ fra Sverige. Den har 28 lameller, hvoraf de fem er justerbare. Sengen har en stærk OKIN-motor. Du kan indstille sengen med en trådløs fjernbetjening.

Vores vurdering

Dette er en superlækker seng, der samtidig ligger i mellemprisklassen. Mange elevationssenge af høj kvalitet ligger i den helt dyre ende, men denne seng er i både høj kvalitet og i en lidt lavere prisklasse, og du er sikret optimal støtte.

Fordele

  1. 25 års garanti på rammebrud & 5 års garanti på motor
  2. Inkl. trådløs fjernbetjening, fodstopper og sidebremse
  3. 28 fleksible elevationslameller, hvoraf 5 er justerbare
  4. 7 unikke komfortzoner
  5. Vælg mellem fire farver

Ulemper

  1. Selvom sengen godt nok ikke hører til blandt de dyreste, hører den heller ikke til blandt de mest prisvenlige senge

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en seng med en god og stabil konstruktion, hvor du får meget for dine penge, er denne elevationsseng et godt valg.

#7 SMÅLAND HARMONY ELEVATIONSSENG

Småland Harmony Elevationsseng

Fremhævede egenskaber

  1. Simpelt, minimalistisk design
  2. 40 mm latex topmadras
  3. 28 lameller

Egenskaber

Her får du en simpel elevationsseng med en springmadras og en 40 mm latex topmadras. Elevationsbunden er polsteret med vævet stof og har 28 lameller. Derudover har sengen en vendbar springmadras, der består af 5-zonet pocketfjedre med PU-skum. Hårdheden er medium.

Vores vurdering

Dette er en ganske fin elevationsseng. Dog ligger den ikke i toppen, når det kommer til elevationssenge, men det er en ganske fin seng.

Fordele

  1. 40 mm latex topmadras
  2. Vendbar springmadras
  3. Medium hårdhed

Ulemper

  1. Selve sengens design er ikke lige så stilfuldt som de mange af de andre elevationssenge i denne test guide

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en simpel elevationsseng, er denne seng et godt bud.

#8 Nordic Dream Ragna Fjäll

Nordic Dream Ragna Fjäll

Fremhævede egenskaber

  1. Stilfuldt design
  2. Høj liggekomfort og kvalitetsmaterialer
  3. Ergonomic+ fjedrelag for øget komfort

Egenskaber

Her får du en luksus elevationsseng fra Nordic Dream, der er designet til at give dig den bedst mulige søvn. Sengen kommer med den populære Fjäll topmadras, der har indbygget komfortzoner og er udviklet til at tilpasse sig kroppens konturer samt give en nænsom aflastning af kroppen.

Topmadrassen har en høj kerne af naturlatex og er åndbar og ventilerende. Derudover er det en OEKO-TEX certificeret og allergivenlig topmadras. Betrækket er fremstillet af naturlige bomuldsfibre, der giver er blød overflade.

Springmadrassen har ergonomiske pocketfjedre, der giver ekstra støtte til kroppen samt øget komfort. Den har syv komfortzoner for optimal støtte. Derudover er den udviklet med Airflow teknologi, der giver øget ventilation.

Elevationsbunden er fremstillet af 28 fleksible lameller, hvor du har mulighed for at justere på lamellernes fasthed. Dette betyder, at du enten kan gøre madrassen blødere eller mere fast at sove på. Den er fremstillet af FSC-certificeret skandinavisk træ og har en lydsvag elevationsmotor.

Vores vurdering

Dette må siges, at være en virkelig fantastisk seng. Vi kan godt lide det nordiske design, der er naturligt. Derudover er selve komforten helt i top, og den er udviklet, så du får ekstra støtte, så du kan få en optimal søvn.

Fordele

  1. 25 års garanti på fjedre- og rammebrud
  2. Allergivenlig og OEKO-TEX certificeret topmadras
  3. Ergonomic+ fjedrelag for øget komfort
  4. Nordisk og stilfuldt design
  5. Lydsvag motor

Ulemper

  1. Hvis du er på udkig efter en virkelig billig seng, skal du vælge en anden model

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en ny elevationsseng i et smukt nordisk design, er denne seng et virkelig godt bud.

#9 TEMPUR® Springbox Adj. Elevationsseng

TEMPUR® Spring Box Adj. Elevationssen

Fremhævede egenskaber

  1. Fremstillet af massivt træ
  2. Solid elevationsseng
  3. Aktivt kølende madras

Egenskaber

TEMPUR® Spring Box Adjustable elevationssengen er opbygget med fjedre, der supplerer TEMPUR® madrasserne samt sikrer en god nattesøvn. Selve rammen er fremstillet af massivt træ, og sengen har en stærk og pålidelig motor, der enten kan betjenes via en app eller trådløs fjernbetjening.

Sengen kommer med TEMPUR Pro® CoolQuilt madrassen, der indeholder TEMPUR® Advanced Materiale. Dette sikrer 20% mere trykaflastning, absorberer mere bevægelse og tilpasser sig virkelig godt.

Madrassen kommer med et vaskbart betræk; nemlig CoolQuilt-betræk. Dette giver en luksuriøs og blød fornemmelse. Derudover er det udviklet med den innovative SmartCool Technology™, der giver en kølende effekt.

Vores vurdering

Dette er en virkelig lækker elevationsseng, der har et flot design. Vi kan godt lide madrassen kølende egenskaber.

Fordele

  1. Madras med kølende egenskaber
  2. Stilfuldt design
  3. Stærk og pålidelig motor
  4. Opbygget på fjedre

Ulemper

  1. Sengen er i den helt dyre ende

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en luksuriøs elevationsseng af utrolig høj kvalitet, er denne seng et godt valg.

#10 Dunlopillo Passion Kontinentalseng

Dunlopillo Passion Kontinentalseng 180 x 200 cm

Fremhævede egenskaber

  1. Topmadras med 5 cm kerne af naturlatex
  2. Vælg mellem flere forskellige farver
  3. Tilpas sengen så den passer til dig

Egenskaber

Denne elevationsseng kommer med en topmadras med en 5 cm kerne af Dunlopillo naturlatex. Madrassen er betrukket med et zonelamelquiltet, hvidt betræk med hollowfibre. Disse fibre har flere unikke egenskaber, der sikrer, at topmadrassen holder sin form bedre over tid, du får bedre luftcirkulationen, og fugtbalancen optimeres.

Topmadrassen har i øvrigt to forskellige sider, så du kan bestemme, hvilken side du foretrækker. Det er et vaskbart betræk.

Du kan vælge mellem flere forskellige farver, forskellige hårdheder og lignende. Du har også mulighed for at tilkøbe en gavl og opgradere topmadrassen. Ligeledes har du mulighed for at vælge andre ben mod merbetaling.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin seng. Dog synes vi, at der er flere ting, der enten skal tilkøbes eller opgraderes, men selve sengen er bestemt god.

Fordele

  1. Topmadras med 5 cm kerne i naturlatex
  2. Vælg mellem flere farver samt tilpas sengen, så den passer til din smag og dine behov
  3. Betrækket er vaskbart

Ulemper

  1. Gavlen skal tilkøbes

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en elevationsseng, hvor du har mulighed for at tilpasse sengen forholdsvis meget, så den passer til dig, og du kan opnå en afslappet sovestilling, er denne seng et godt bud.

Tips til at vælge den rigtige elevationsseng

Der findes en bred vifte af elevationssenge, så det kan være svært at vide, hvilken man skal vælge. Derfor har vi samlet en håndfuld faktorer, du med fordel kan overveje, så du får en bedre forståelse af, hvilken seng, der passer bedst til dig.

  • Først og fremmest anbefaler vi, at du overvejer sengens pris. Du kan sagtens finde både prisvenlige madrasser og senge, men du kan også sagtens finde dyre elevationssenge. Gør derfor på forhånd op med dig selv, hvad du er villig til at bruge.
  • Er det vigtigt for dig, at det er en danskproduceret seng, der måske endda er lavet af danske håndværkere? Eller er du okay med, at dette ikke er tilfældet?
  • Sørg for at tjekke, hvor mange års garanti sengen har. Nogle har blot 5 års garanti, mens andre har hele 25 år.
  • Du kan eventuelt tjekke Trustpilot, hvis du gerne vil vide, hvad andre tænker. Men husk, at 5 stjerner på Trustpilot ikke nødvendigvis er lig med, at sengen passer til din krop.
  • Ønsker du en trådløs fjernbetjening, eller at sengen skal kunne betjenes med en app?
  • Skal sengen kunne hæves i både hoved- og fodende?
  • Vil du gerne have en topmadras med memory skum, latex eller noget helt tredje? Ligeledes kan du overveje, om du gerne vil have en allergivenlig eller måske endda Svanemærket topmadras.
  • Overvej også topmadrassens betræk. Personligt anbefaler vi, at du vælger et temperaturregulerende og vaskbart betræk.
  • Har du nogle behov, såsom rygsmerter, hofteproblemer eller lignende, der skal tages særlige hensyn til?

Hvis du gør dig disse overvejelser, inden du køber din nye elevationsseng, er der en langt større sandsynlighed for, at du vælger den rette fra starten.

Tips til en god nattesøvn

Søvn er alfa og omega for vores både fysiske og mentale helbred. Ikke blot er det vigtigt, at du får den nødvendige søvn, men også at din søvn er af høj kvalitet. Derfor har vi her samlet en række tips, der forhåbentligt hjælper dig med at sove bedre.

  • Så vidt det er muligt, så gå i seng og stå op samme tid hver dag
  • Undgå elektronik og skæretid en times tid før sengetid. Læs i stedet for en bog, snak med din partner, lav lidt afslappende yoga, lyt til afslappende musik, gå en rolig aftentur…
  • Sørg for, at dit soveværelse er mørkt og stille
  • Undgå at spise et stort måltid lige inden sengetid (men gå heller ikke sulten i seng)
  • Undgå koffein og alkohol i aftentimerne (endda gerne også i de sene eftermiddagstimer)
  • Sørg for at sove i en komfortabel seng, der passer til dig
  • Tag eventuelt et dejligt varmt bad inden sengetid, da det gør kroppen afslappet

Vi håber, at disse tips vil hjælpe dig med at få en bedre søvn.

FAQ

Hvordan adskiller en elevationsseng sig fra en normal seng?

Du har ikke mulighed for at hæve fodenden eller hovedenden på traditionelle senge. Der findes mange forskellige elevationssenge, men fælles er, at du kan høve og sænke dem, så du kan opnå en mere afslappet sovestilling og de bedste forudsætninger for en god søvn.

Hvor lang tid holder en elevationsseng?

Det er et godt spørgsmål. De bedste elevationssenge bør holde i mange år. Derfor kommer mange senge også med flere års garanti. Sengen bør som minimum holde til det antal år, den har garanti. Dog kan det være, at topmadrassen skal udskiftes inden sengen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *